CÁC BÀI KIỂM TRA TIẾNG ANH LỚP 7, ĐỀ THI TIẾNG ANH 7

-

Lớp 7 là giai đoạn bạn dạng lề kiến thức tiếng Anh của cấp cho THCS. Khi chúng ta đã quá qua hầu như bỡ ngỡ thuở đầu với tiếng Anh lớp 6, và ban đầu tiếp xúc cùng với những kỹ năng chuyên sâu rộng về từ bỏ vựng với ngữ pháp.

Đây cũng là giai đoạn tùy chỉnh cấu hình nền tảng tiếng Anh để các bạn bám cạnh bên với công tác học của những cấp cao hơn, cũng như đạt điểm cao trong các kì bình chọn tại ngôi trường và các kì thi học viên giỏi.

Bạn đang xem: Các bài kiểm tra tiếng anh lớp 7

Chính bởi vậy, IELTS Fighter vẫn giúp các bạn tổng vừa lòng Trọn cỗ 300 trang đề thi giờ Anh lớp 7 hay tuyệt nhất (Full Đề + Đáp Án) để các bạn luyện tập, củng nuốm kiến thức, không ngừng mở rộng vốn từ để tự tin chủ yếu phục phần đông điểm số cao nhất tại những kì thi giờ Anh.

*

Bộ đề thi giờ Anh lớp 7

TỪ VỰNG

UNIT 1: BACK to lớn SCHOOL

UNIT 2: PERSONAL INFORMATION

UNIT 3: AT SCHOOL

UNIT 4: SCHOOL SUBJECTS

UNIT 5: PLAY GAME

UNIIT 6: AFTER SCHOOL

UNIT 7: HOMETOWN

UNIT 8: PLACES

UNIT 9: AT trang chủ AND AWAY

UNIT 10: HEALTH và HYGIENE

UNIT 11: KEEP FIT, STAY HEALTHY

UNIT 12: LET’S EAT

UNIT 13: ACTIVITIES

UNIT 14: không tính phí TIME FUN

UNIT 15: GOING OUT

UNIT 16: PEOPLE and PLACES

NGỮ PHÁP

Trọng trọng điểm ngữ pháp giờ đồng hồ Anh lớp 7 triệu tập chủ yếu hèn vào mục sau:

-Các thì trong giờ đồng hồ Anh (Tense),

-Câu cảm thán ((exclamation sentences):Câu cảm thán với “What”,Câu cảm thán với “How”

-Câu ngờ vực (interrogative sentences)

-Câu đối chiếu (Comparisons):So sánh hơn,So sánh nhất

-Câu lời khuyên răn (advice sentences)

-Câu chỉ dẫn chỉ mặt đường (Giving directions)

-Bảng đụng từ bất quy tắc (irregular verbs)

Đối với chúng ta học sinh lớp 7, khối lượng kiến thức giờ Anh nặng rộng và khó hơn không hề ít so với tiếng Anh lớp 6. Không chỉ là mở rộng vốn tự vựng với 16 chủ thể mà các bạn còn bắt đầu tiếp xúc cùng với những trọng yếu rất phức hợp như câu so sánh, câu cảm thán và bảng đụng từ bất quy tắc.

Vì vậy, để giảm áp lực đè nén học tập, những bậc phụ huynh không nên quá nhanh nhảu và ép chúng ta học nhiều, kị gây hoang mang và bội thực kỹ năng ở các bạn học sinh. Hãy để chúng ta làm quen dần dần với việc học ngữ pháp và mở rộng dần vốn tự vựng trải qua việc chia nhỏ lý thuyết thành đông đảo chủ đề nhỏ, kết hợp làm bài xích và luyện đề để chúng ta ghi nhớ thọ và nạm chắc lý thuyết thay do học trực thuộc lòng.

Dưới trên đây IELTS Fighter đang tổng phù hợp TRỌN BỘ 300 TRANG ĐỀ THI TIẾNG ANH LỚP 7 xuất xắc NHẤT (FULL ĐỀ + ĐÁP ÁN) từ bộ GD&ĐT và những trường chuyên tại những tỉnh gồm những: đề bình chọn tiếng Anh các kỳ, đề thi giờ anh cuối kì, đề thi học tập sinh tốt tiếng Anh nhằm mục tiêu giúp chúng ta học sinh lớp 7 có triết lý ôn tập cùng luyện đề, củng cụ kiến thức, từ bỏ tin đoạt được điểm số cao nhất trong các kì thi tiếng Anh.

Link cài trọn cỗ đề thi lớp 7

Trong folder share gồm có:

- Đề thi tiếng Anh lớp 7 học kỳ 1

- Đề thi giờ Anh lớp 7 học kỳ 2

- Đề thi giờ Anh lớp 7 cuối kỳ

- Đề thi học tập sinh giỏi lớp 7 qua các năm

Các chúng ta tải ngay: https://drive.google.com/drive/u/3/folders/1Vm
Fkap2o
Xxl
CNPD0Zi
RTu
UXOY67tq
We
Q

Bên cạnh câu hỏi học kỹ năng tiếng Anh tại trường, những phụ huynh và các bạn học sinh tất cả thể lưu ý đến đến bài toán học IELTS. Với vấn đề chú trọng cách tân và phát triển đồng hầu hết cả 4 kĩ năng Nghe, Nói, Đọc, Viết, theo học với luyện thi chứng từ IELTS đang giúp chúng ta học sinh xây dựng nền tảng gốc rễ kiến thức giờ Anh bền vững về từ vựng ngữ pháp, không ngừng mở rộng vốn từ, tự tin tiếp xúc với người bạn dạng xứ và tiện lợi hơn trong câu hỏi vượt qua các kì thi trên trường THCS.

Trên đấy là một vài share về bộ tài luyện ôn luyện giờ đồng hồ Anh đầu tận tâm do đội ngũ học thuật trình độ chuyên môn 8.0+ IELTS tại IELTS Fighter tổng hợp và phân chia sẻ. Mong muốn sẽ mang lại hành trang đồng hành cùng các bạn học sinh lớp 7 quá qua những kì thi giờ đồng hồ Anh trên trường và đoạt được điểm số cao nhất.

Lớp 1

Tài liệu Giáo viên

Lớp 2

Lớp 2 - kết nối tri thức

Lớp 2 - Chân trời sáng sủa tạo

Lớp 2 - Cánh diều

Tài liệu Giáo viên

Lớp 3

Lớp 3 - kết nối tri thức

Lớp 3 - Chân trời sáng sủa tạo

Lớp 3 - Cánh diều

Tài liệu Giáo viên

Lớp 4

Sách giáo khoa

Sách/Vở bài tập

Tài liệu Giáo viên

Lớp 5

Sách giáo khoa

Sách/Vở bài bác tập

Tài liệu Giáo viên

Lớp 6

Lớp 6 - kết nối tri thức

Lớp 6 - Chân trời sáng sủa tạo

Lớp 6 - Cánh diều

Sách/Vở bài xích tập

Tài liệu Giáo viên

Lớp 7

Lớp 7 - liên kết tri thức

Lớp 7 - Chân trời sáng tạo

Lớp 7 - Cánh diều

Sách/Vở bài xích tập

Tài liệu Giáo viên

Lớp 8

Sách giáo khoa

Sách/Vở bài tập

Tài liệu Giáo viên

Lớp 9

Sách giáo khoa

Sách/Vở bài tập

Tài liệu Giáo viên

Lớp 10

Lớp 10 - liên kết tri thức

Lớp 10 - Chân trời sáng tạo

Lớp 10 - Cánh diều

Sách/Vở bài xích tập

Tài liệu Giáo viên

Lớp 11

Sách giáo khoa

Sách/Vở bài xích tập

Tài liệu Giáo viên

Lớp 12

Sách giáo khoa

Sách/Vở bài bác tập

Tài liệu Giáo viên

giáo viên

Lớp 1

Lớp 2

Lớp 3

Lớp 4

Lớp 5

Lớp 6

Lớp 7

Lớp 8

Lớp 9

Lớp 10

Lớp 11

Lớp 12


*

Top 100 Đề thi tiếng Anh 7 năm 2023 (có đáp án, new nhất) | Global Success, Friends plus, Explore English

Bộ 100 Đề thi tiếng Anh 7 năm học tập 2022 - 2023 mới nhất Học kì 1, học tập kì 2 của tất cả ba bộ sách Global Success, Friends plus, i
Learn Smart World, Explore English có đề thi thân kì, đề thi học tập kì bao gồm đáp án đưa ra tiết, cực gần cạnh đề thi chấp nhận giúp học viên ôn luyện & đạt điểm cao trong các bài thi giờ đồng hồ Anh 7.


Xem demo Đề GK2 Anh 7 Global
Xem thử Đề GK2 Anh 7 Smart
Xem thử Đề HK2 Anh 7 Global
Xem test Đề HK2 Anh 7 Smart
Xem test Đề HK2 Anh 7 Friends

Chỉ từ 100k mua trọn cỗ Đề thi giữa kì 2 tiếng đồng hồ Anh 7 Global Success, i
Learn Smart World bản word có lời giải chi tiết:

Bộ đề thi giờ đồng hồ Anh 7 Global Success - kết nối tri thức


- Đề thi tiếng Anh 7 giữa kì 1

- Đề thi giờ đồng hồ Anh 7 học kì 1

- Đề thi tiếng Anh 7 giữa kì 2

- Đề thi giờ đồng hồ Anh 7 học kì 2

Bộ đề thi giờ Anh 7 Friends plus - Chân trời sáng tạo


- Đề thi giờ đồng hồ Anh 7 giữa kì 1

- Đề thi tiếng Anh 7 học tập kì 1

- Đề thi tiếng Anh 7 thân kì 2

- Đề thi tiếng Anh 7 học tập kì 2

Bộ đề thi giờ đồng hồ Anh 7 i
Learn Smart World

- Đề thi tiếng Anh 7 giữa kì 1

- Đề thi giờ Anh 7 Cuối kì 1

- Đề thi tiếng Anh 7 thân kì 2

- Đề thi tiếng Anh 7 Cuối kì 2

Bộ đề thi tiếng Anh 7 Explore English - Cánh diều


- Đề thi giờ đồng hồ Anh 7 giữa kì 1

- Đề thi giờ đồng hồ Anh 7 học kì 1

- Đề thi giờ Anh 7 giữa kì 2

- Đề thi giờ Anh 7 học tập kì 2

Bộ đề thi giờ Anh 7 Right on!

- Đề thi giờ Anh 7 giữa kì 1

- Đề thi giờ đồng hồ Anh 7 Cuối kì 1

- Đề thi giờ đồng hồ Anh 7 giữa kì 2

- Đề thi giờ Anh 7 Cuối kì 2

Bộ đề thi giờ đồng hồ Anh 7 English Discovery

- Đề thi giờ đồng hồ Anh 7 thân kì 1

- Đề thi tiếng Anh 7 Cuối kì 1

- Đề thi tiếng Anh 7 thân kì 2

- Đề thi giờ Anh 7 Cuối kì 2

Lưu trữ: Đề thi giờ Anh 7 sách cũ

Bộ đề thi học viên giỏi

*

Phòng giáo dục và đào tạo và Đào chế tạo ra .....

Đề thi thân học kì 1

Năm học 2022 - 2023

Môn: giờ Anh bắt đầu lớp 7

Thời gian làm bài: phút

(Đề thi số 1)

A – USE OF LANGUAGE.

I. Find the word which has a different sound in the part underlined.

1. A. charity B. chemistry C. chemical D. Mechanic

2. A. Help B. Benefit C. elderly D. Prefer

3. A. Provide B. Individual C. Situation D. Children

4. A. Tutor B. Student C. university D. Discuss

II. Choose the correct answers.

5. We should follow the activities from doctors & health ______ in order to keep fit.

A. Managers

B. Workers

C. People

D. Experts

6. Let’s help the street children because they have bad _______.

A. Live

B. Living conditions

C. Ways of life

D. Earnings

7. They have decided lớn ride to lớn work _______ it is good for their health and the environment.

A. So

B. But

C. Although

D. Because

8. Our school has a programme to lớn _______ children from poor families in Ho đưa ra Minh City.

A. Ask

B. Offer

C. Tutor

D. Volunteer

9. Americans _______ the tradition of volunteering và helping one another since the early days of the country.

A. Have had

B. Has had

C. Had

D. To lớn have

10. Traditional volunteer activities include _______ money for people in need, cooking & giving food.

A. Rising

B. Raising

C. Getting

D. Taking

11. Junk foods are high in fat, sodium and sugar, which can lead lớn ______.

A. Fever

B. Allergy

C. Obesity

D. Stomachache

12. Lack of vi-ta-min E can cause skin diseases and ______.

A. Tired

B. Tiring

C. Tiredness

D. Tireless

13. If you choose sewing as your hobby, you will ________ your own clothes.

A. Get

B. Do

C. Take

D. Make

14. My brother doesn’t like ice-skating because he thinks it is ________.

A. Dangerous

B. Danger

C. In danger

D. Endangered

III. Put the verbs in brackets in the correct verb tense: the Present Perfect or Past Simple.

15.I (meet) ………………………………………. Robert at the supermarket this morning.

16. Nancy (be)……………………………………. To Viet nam several times.

17. I (not see) ……………………………………….. Your brother yet.

18. When (your father/ give up) ……………………………………….. Smoking?

19. I ………………………………………. (be) in London when I was a child.

B– READING.

IV. Read the passage and then decide whether the statements are true (T) or false (F).

Volunteering is one of the things that are very useful to you. Khổng lồ your future bosses, volunteer work shows that you are interested in both the world and your future.

Although volunteer work does not bring you money, it gives you a time to lớn learn social skills & make a difference in our community.

Volunteers have the chance to teach English, arts, và sports for homeless children. They also help children with health problems, especially children who cannot see, hear and speak.

20. Doing volunteer work is very useful lớn you………….

21. Volunteering is good for your future job. ………….

22. You can earn a lot of money from volunteering. ………….

23. Volunteers can help homeless children to lớn learn English, arts, & learn how khổng lồ play sports. ………

24.Volunteers only help healthy children. ………….

V. Read the passage and answer the questions.

Along with jogging and swimming, cycling is the best all-round forms of exercise. It can help to increase your strength and energy, giving you a stronger heart. You don’t carry the weight of your body on your feet when cycling. It is also a good size for people with a pain in your feet or your back. You should start your hobby. Doing too quickly can have bad effects.

You should cycle twice or three times a week. If you find you are in pain, you will stop and take a rest.

25. Why is cycling a good form of exercise?

............................................................................................

26. Why might people with a pain in the back go cycling?

............................................................................................

27. What will happen if you bởi vì too quickly?

............................................................................................

C – WRITING.

VI. Make correct sentences from the words and phrases given.

28. When/ you/ start/ hobby?

............................................................................................

29. so far/ we/ ask/ people/ donate/ books & clothes/ the poor children.

............................................................................................

30. I/ think/ future/ people/ take up/ more/ outdoor activities.

31. My best friend/ not/ like/ mountain climbing/ because/ he/ afraid/ heights.

............................................................................................

VII. Complete the second sentence so that it has the same meaning as the first one.

32. She has never met such a kind man before.

⇒ He is............................................................................................

33. His hobby is collecting toy cars.

⇒ He collects............................................................................................

34. It isn’t necessary khổng lồ finish the work today.

⇒ You don"t............................................................................................

Đáp án và chỉ dẫn làm bài

A

I

1. A

A. Charity/ˈtʃærəti/

B. Chemistry/ˈkemɪstri/

C. Chemical/ˈkemɪkl/

D. Mechanic/məˈkænɪk/

Phương án A phần được gạch chân phạt âm là /tʃ/, còn lại phát âm là /k/

2. D

A.help/help/

B.benefit/ˈbenɪfɪt/

C. Elderly/ˈeldəli/

D. Prefer/prɪˈfɜː(r)/

Phương án D phần được gạch men chân phạt âm là /ɪ/, còn lại phát âm là /e/

3. A

A. Provide/prəˈvaɪd/

B. Individual/ˌɪndɪˈvɪdʒuəl/

C. Situation/ˌsɪtʃuˈeɪʃn/

D. Children/ˈtʃɪldrən/

Phương án A phần được gạch ốp chân phạt âm là /aɪ/, còn sót lại phát âm là/ɪ/

4. D

A. Tutor/ˈtjuːtə(r)/

B. Student/ˈstjuːdnt/

C. University/ˌjuːnɪˈvɜːsəti/

D. Discuss/dɪˈskʌs/

Phương án D phần được gạch men chân phát âm là /ʌ/, còn lại phát âm là /juː/

II

5. D

manager (n): thống trị

worker (n): công nhân

people (n): mọi bạn

expert (n): chuyên gia

Tạm dịch: họ nên tuân thủ theo đúng các vận động từ chưng sĩ với các chuyên gia sức khỏe để giữ dáng.

6. B

live (v): sống

living conditions (n): đk sống

ways of life (n): biện pháp sống

earnings (n): thu nhập

Tạm dịch: Hãy giúp đỡ trẻ em đường phố vị chúng có điều kiện sống tệ.

7. D

A. So + S + V: vậy nên…

B. But + S +V: nhưng…

C. Although + S + V: tuy vậy

D. Because + S + V: vì vì…

2 mệnh đề màn chân thành và ý nghĩa nguyên nhân – công dụng => dùng “because”

Tạm dịch: chúng ta đã đưa ra quyết định đạp xe đi làm chính vì nó giỏi cho sức khỏe và môi trường.

8. C

A. Ask (v): yêu cầu, đòi hỏi

B. Offer (n): đề nghị

C. Tutor (v): gia sư, dạy dỗ kèm

D. Volunteer (v): tình nguyện

Tạm dịch: Trường học tập của shop chúng tôi có một chương trình để dạy dỗ kèm trẻ nhỏ từ những gia đình nghèo ở tp Hồ Chí Minh.

9. A

Dấu hiệu: “since” – kể từ khi

Cách dùng: diễn tả hành động đã xẩy ra trong vượt khứ cùng còn tiếp tục đến hiện tại tại.

Cấu trúc: S + have/ has + Vp2.

Tạm dịch: người Mỹ đã bao gồm truyền thống thao tác làm việc tình nguyện và giúp đỡ nhau từ số đông ngày đầu của khu đất nước.

10. B

raise money: gây quỹ

Tạm dịch: Các hoạt động tình nguyện truyền thống bao hàm gây quỹ cho người cần , nấu với phát đồ dùng ăn.

11. C

A. Fever (n): bé

B. Allergy (n): dị ứng

C. Obesity (n): béo tròn

D. Stomachache (n): nhức bụng

Tạm dịch: Thức nạp năng lượng nhanh có hàm lượng chất béo, natri và mặt đường cao loại mà có thể dẫn đến béo phì.

12. C

Trước “and” là danh từ “skin diseases” ⇒ khu vực trống đề xuất điền danh từ

A. Tired (adj): stress

B. Tiring (adj): mệt mỏi mỏi

C. Tiredness (n): sự stress

D. Tiredless (adj): không mệt mỏi

Tạm dịch: thiếu vitamin E hoàn toàn có thể gây ra dịch về da và sự mệt nhọc mỏi.

13. D

make clothes: tạo ra sự quần áo

Tạm dịch: nếu khách hàng chọn may vá như sở thích của mình, các bạn sẽ làm ra áo quần cho thiết yếu bạn.

14. A

A. Dangerous (adj): nguy nan

B. Danger (n): sự nguy hiểm

C. In danger : gặp gỡ nguy hiểm

D. Endangered (adj): nguy hại tuyệt chủng

Tạm dịch: Anh trai tôi không ưa thích trượt băng do anh ấy nghĩ về nó nguy hiểm.

III

15. Have met

Cách dùng: miêu tả một hành động xảy ra trong quá khứ tuy nhiên không xác định, và ý muốn nhấn rất mạnh tay vào kết quả.

Cấu trúc: S + have/ has + Vp2

Tạm dịch: Tôi đã gặp mặt Robert ở ăn uống sáng nay.

16. Has been

Cách dùng: miêu tả một hành vi xảy ra trong thừa khứ tuy nhiên không xác định, và mong muốn nhấn mạnh tay vào kết quả.

Cấu trúc: S + have/ has + Vp2

Tạm dịch: Nancy đang đến việt nam một vài ba lần.

17. Haven’t seen

Cách dùng: biểu đạt một hành động xảy ra trong vượt khứ, kéo dãn đến bây giờ và hoàn toàn có thể tiếp tục xảy ra trong tương lai.

Cấu trúc câu phủ định: S + haven’t/ hasn’t + Vp2 + yet.

Tạm dịch: Tôi vẫn chưa gặp mặt anh trai mình.

18. Did your father give up

Cách dùng: diễn đạt hành động đã xẩy ra và ngừng trong vượt khứ

Cấu trúc câu hỏi: Wh/H + did + S + V_nguyên thể?

Tạm dịch: Bố của người sử dụng bỏ hút thuốc khi nào?

19. Was

Cách dùng: diễn đạt hành hễ đã xẩy ra và kết thúc trong quá khứ

Cấu trúc: S + was/ were …

Tạm dịch: Tôi đã ở London khi tôi còn nhỏ.

B

IV

20. T

Làm bài toán tình nguyện rất hữu ích cho bạn

Thông tin: Volunteering is one of the things that are very useful to you.

Tạm dịch: Tình nguyện là 1 trong trong những công việc rất hữu ích so với bạn.

21. T

Làm tình nguyện tốt cho quá trình tương lai của bạn.

Thông tin: khổng lồ your future bosses, volunteer work shows that you are interested in both the world và your future.

Tạm dịch: Đối với những ông nhà tương lai của bạn, quá trình tình nguyện cho biết thêm rằng bạn để ý đến cả quả đât và tương lai của mình.

22. F

Bạn rất có thể kiếm tương đối nhiều tiền từ các việc làm tình nguyện.

Thông tin: Although volunteer work does not bring you money,…

Tạm dịch: mặc dù các bước tình nguyện không mang lại tiền đến bạn,…

23. T

Những tự nguyện viên có thể giúp bạn vô gia cư học tập tiếng Anh, nghệ thuật và học làm cho thể nào để đùa thể thao.

Thông tin: Volunteers have the chance khổng lồ teach English, arts, & sports for homeless children.

Tạm dịch: những tình nguyện viên có thời cơ dạy tiếng Anh, nghệ thuật và thẩm mỹ và thể dục thể thao cho trẻ em vô gia cư.

24. F

Những tình nguyện viên chỉ hỗ trợ những đứa trẻ trung và tràn trề sức khỏe mạnh.

Thông tin: They also help children with health problems, especially children who cannot see, hear và speak.

Tạm dịch: chúng ta cũng giúp trẻ em có vụ việc về sức khỏe, nhất là trẻ em cần yếu nhìn, nghe cùng nói.

Dịch đoạn văn:

Tình nguyện là 1 trong những trong những các bước rất hữu ích so với bạn. Đối với các ông công ty tương lai của bạn, quá trình tình nguyện cho thấy rằng bạn suy xét cả quả đât và tương lai của mình.Mặc dù công việc tình nguyện không đưa về tiền cho bạn, nhưng nó sẽ mang lại cho mình thời gian để học các khả năng xã hội và tạo nên sự khác biệt trong xã hội của chúng ta.Các tình nguyện viên có cơ hội dạy tiếng Anh, nghệ thuật và thể dục thể thao cho trẻ nhỏ vô gia cư. Họ cũng giúp trẻ nhỏ có vấn đề về sức khỏe, đặc biệt là trẻ em thiết yếu nhìn, nghe cùng nói.

V

25. Because it can help khổng lồ increase your strength and energy, giving you a stronger heart.

Vì sao đánh đấm xe là một hiệ tượng thể dục tốt?

Thông tin: Along with jogging & swimming, cycling is the best all-round forms of exercise. It can help to lớn increase your strength và energy, giving you a stronger heart.

Tạm dịch: cùng rất chạy bộ và tập bơi lội, đạp xe là hình thức tập thể dục toàn vẹn tốt nhất. Nó rất có thể giúp tăng cường sức khỏe mạnh và năng lượng của bạn, sở hữu lại cho mình một trái tim mạnh bạo hơn.

26. Because you don’t carry the weight of your body on your feet when cycling.

Vì sao rất nhiều người có thể bị đau lưng hoàn toàn có thể đạp xe?

Thông tin: You don’t carry the weight of your body toàn thân on your feet when cycling. It is also a good khung for people with a pain in your feet or your back.

Tạm dịch: Bạn chưa hẳn gánh trọng lượng khung hình trên song chân của mình khi đạp xe. Nó cũng chính là một hình thức tốt cho những người bị nhức ở bàn chân hoặc lưng của bạn.

27. If you bởi too quickly, it can have bad effects.

Chuyện gì sẽ xảy ra nếu bạn đạp xe thừa nhanh?

Thông tin: Doing too quickly can have bad effects.

Tạm dịch: Đạp xe thừa nhanh rất có thể có tính năng xấu.

Dịch đoạn văn:

Cùng với chạy bộ và tập bơi lội, đạp xe là hình thức tập thể dục toàn diện tốt nhất. Nó có thể giúp bức tốc sức mạnh mẽ và tích điện của bạn, sở hữu lại cho chính mình một trái tim khỏe mạnh hơn. Bạn không hẳn gánh trọng lượng khung người trên song chân của bản thân mình khi đánh đấm xe. Nó cũng chính là một vẻ ngoài tốt cho những người bị đau ở cẳng chân hoặc sống lưng của bạn. Chúng ta nên ban đầu sở say mê của mình. Đạp xe thừa nhanh hoàn toàn có thể có chức năng xấu.

Bạn đề nghị đạp xe nhì lần hoặc tía lần một tuần. Nếu bạn thấy mình bị đau, bạn sẽ dừng lại với nghỉ ngơi.

C

VI

28. When did you start your hobby?

Cấu trúc thắc mắc với từ để hỏi: “Wh/H + trợ rượu cồn từ + S + V_nguyên thể?

Tạm dịch: Bạn ban đầu sở thích của chúng ta khi nào?

29. We have asked people lớn donate books và clothes for the poor children so far.

Dấu hiệu: “so far” –“gần đây”

Cách dùng: diễn đạt hành hễ đã xẩy ra trong quá khứ và còn tiếp tục đến hiện tại tại/ hiệu quả còn ở hiện nay tại.

Cấu trúc: S + have/ has + Ved/VP2

Tạm dịch: shop chúng tôi đã hỏi mọi tín đồ để quyên góp sách và áo xống cho trẻ nhỏ nghèo gần đây.

30. I think that in the future, people will take up more outdoor activities.

Cách dùng: miêu tả hành động sẽ xẩy ra trong tương lai, dự đoán phụ thuộc vào ý kiến cá nhân

Cấu trúc: S + will/ won’t + V_nguyên thể.

Tạm dịch: Tôi nghĩ về sau mọi người sẽ bước đầu theo xua nhiều hoạt động ngoài trời hơn.

31. My best friend doesn’t lượt thích mountain climbing because he’s afraid of heights.

S + V + because + S + V: vì chưng vì…

Tạm dịch: đồng bọn của tôi không đam mê leo núi bởi vì cậu ấy sợ mọi nơi trên cao.

VII

32. He is the kindest man (that) she has ever met.

S + have/ has + never + Vp2 such + (a/an) + adj + N before

= N + tobe + tính từ so sánh hơn nhất + (that) + S + have/ has + ever + Vp2

Tạm dịch: Cô ấy chưa từng gặp một người đàn ông giỏi như vậy trước đó.

= Anh ấy là người đàn ông tốt nhất mà cô ấy đã từng có lần gặp.

33. 33. He collects toy cars as a hobby.

V + as + N: làm cái gì như dòng gì

collect toy cars as a hobby: sưu tầm xe hơi đồ chơi như một sở thích

Tạm dịch: sở trường của anh ấy là sưu tầm xe hơi đồ chơi.

= Anh ấy sưu tầm xe hơi đồ chơi như một sở thích.

34. You don’t need khổng lồ finish the work today.

don’t need + lớn V_nguyên thể: không buộc phải làm gì

Tạm dịch: Nó là không cần thiết để hoàn thành công việc hôm nay.

= các bạn không buộc phải hoàn thành công việc hôm nay.

Phòng giáo dục đào tạo và Đào sinh sản .....

Đề thi học tập kì 1

Năm học tập 2022 - 2023

Môn: tiếng Anh mới lớp 7

Thời gian làm bài: phút

(Đề thi số 1)

I. Circle the letter A, B, C or D khổng lồ indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions.

1. A. Maps B. Hat C. Cap D. What

2. A. Sort B. Bottle C. Roll D. Coffee

3. A. Daughter B. Sauce C. Aunt D. Laundry

4. A. Was B. Walk C. Water D. Wall

5. A. Morning B. Forget C. Pork D. Forty

II. Choose the best word or phrase (A, B, C or D) to lớn complete each sentence below.

1. “………! Can you tell me the way to lớn the food shop?”

A. Thank you B. All right C. Listen D. Excuse me

2. …………… that street and the food cửa hàng is at the next corner.

A. Go along B. Turn right C. On the left D. Turn on

3. I don’t often go to school by bus because it ………… a lot of time. Riding a bicycle is healthier.

A. Spends B. Has C. Takes D. Gets

4. The doctor says my father will become ill ……………. He stops smoking.

A. Until B. When C. Unless D. If

5. He bought …………. Books and then left for home.

A. Much more B. A few C. A lot D. A little

6. Ngoc ……………. Eating fast food because it’s not good for her health.

A. Likes B. Loves C. Hates D. Enjoys

7. If you want khổng lồ live long, you………….eat much red meat.

A. Should B. Needn’t C. Have lớn D. Shouldn’t

8. Don’t read in bed, …………. You’ll harm your eyes.

A. Or B. If C. But D. Yet

9. I ………..playing board games interesting because I can play them with my friends.

A. Think B. Find C. Say D. Tell

10. Before moving to lớn Ha Noi, my parents ……………in Ha Nam.

A. Have lived B. Have been living C. Lived D. Live

III. Match a question in column A with a correct answer in column B.

Column A Column B

1. Can I help you?

A. I’d like some rice.

2. How much beef do you want?

B. Two dollars.

3. What vì you need?

C. A dozen, please.

4. How many eat would you like?

D. Yes. I’d like some green tea.

5. How much is loaf of bread?

E. One kilo, please.

Answer:

1-

2-

3-

4-

5-

IV. Write the correct size of each verb in brackets to complete the following sentences.

1. Lan and her father (visit) …………….. The Temple of Literature last week.

2. America (discover) ……………….by Christopher Columbus.

3. They (not start) ……………….the project yet.

4. My brother hates (do) ………………the same things day after day.

5. My brother usually (go) …………………fishing in his miễn phí time.

V. Choose a suitable word from the box to fill in each gap to lớn complete the passage.

sang competition enjoys bought on

Minh’s hobby is singing. She (1) ……………… singing very much. When her brother (2) ………………… a karaoke phối last month, Minh was so glad that she (3) ………………….. Every day after dinner. She likes lớn sing only English songs. In fact, she has already sung all the songs found (4) ………………… the karaoke discs. Minh is singing in the karaoke (5) ……………….. Organized by the RC Center this Saturday. Her family is going there to support her.

VI. Read the passage & choose the best answer.

You can recycle many types of glass. Glass food & beverage containers can be reused & recycled many times. (In fact, only bulbs, ceramic glass, dishes and window glass can’t be recycled.)

Glass is made from soda ash, sand và lime. If it’s thrown away, it stays there indefinitely because glass never breaks down into its original ingredients. Lớn be recycled, glass is sorted by color, crushed into small pieces & melted down into a liquid. Then, it is molded into new glass containers.

1. Which of the following can be recycled?

A. Glass food and beverage containers B. Bulbs

C. Dishes and window glass D. Ceramic glass

2. What does the word “reused” in line 2 mean?

A. Use something again. B. Use all of thing

C. Throw something away D. Not buying things which are over packed

3. Glass ………………….

A. Is made from soda ash, sand & lime

B. Stays there indefinitely if it’s thrown away

C. Never breaks down into its original ingredients

D. All are correct

4. What does the word “its” in line 5 refer to?

A. Glass B. Dash C. Sand D. Lime

5. When people recycle glass, they ………………..

A. Sort it by màu sắc and crush it into small pieces

B. Melt it into containers

C. Mold it into containers

D. All are correct

VII. Make sentences using the words and phrases given.

1. He/ has/ flu/./ he/ keep/ sneezing/ coughing/.

....................................................................................

2. Listen/ music/ in/ free/ time/ is/ my/ favourite/ hobby/.

....................................................................................

3. My brother/ enjoy/ play/ piano/ when/ he/ young/.

....................................................................................

4. In/ future/,/ I travel/ around/ Viet Nam.

....................................................................................

5. Nhung/ already/ finish/ the homework/.

....................................................................................

VIII. Rewrite each of the following sentences in such a way that means exactly the same as the sentence printed before it.

1. The painting is bigger than the photograph. (not as …as)

The photograph ...........................................................................

2. They sell tickets at the gate of the tourist site.

Tickets ..............................................................................

3. The market does not have any carrots.

There ............................................................................

4. They didn’t go camping yesterday because it rained heavily.

Because of ...........................................................................

5. Be careful or you’ll hurt yourself.

If you are ...........................................................................

Đáp án & Thang điểm

I. Circle the letter A, B, C or D lớn indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions.

1. D 2. C 3. C 4. A 5. B

II. Choose the best word or phrase (A, B, C or D) to complete each sentence below

1. D 2. A 3. C 4. C 5. B

6. C 7. D 8. A 9. B 10. C

III. Match a question in column A with a correct answer in column B.

1. D 2. E 3. A 4. C 5. B

IV. Write the correct form of each verb in brackets lớn complete the following sentences.

1. Visited 2. Was discovered 3. Haven’t started

4. Doing 5. Goes

V. Choose a suitable word from the box to lớn fill in each gap khổng lồ complete the passage.

1. Enjoys 2. Bought 3. Thanh lịch 4. On 5. Competition

VI. Read the passage and choose the best answer.

1. A 2. A 3. D 4. A 5. D

VII. Make sentences using the words và phrases given.

1. He has flu. He keeps sneezing và coughing.

2. Listening lớn music in the free time is my favourite hobby.

3. My brother enjoyed playing the piano when he was very young.

4. In the future, I’ll travel around Viet Nam.

5. Nhung has already finished all the homework.

VIII. Rewrite each of the following sentences in such a way that means exactly the same as the sentence printed before it.

1. The photograph is not as big as the paiting.

2. Tickets are sold at the gate of the tourist site.

3. There are not any carrots in the market.

4. Because of the heavy rain, they didn’t go camping yesterday.

5. If you are not careful, you’ll hurt yourself.

Xem thêm: Danh sách trạm sạc xe điện vinfast trên toàn quốc, địa chỉ các trạm sạc điện vinfast trên toàn quốc

Phòng giáo dục và đào tạo và Đào tạo ra .....

Đề thi giữa học kì 2

Năm học 2022 - 2023

Môn: giờ đồng hồ Anh new lớp 7

Thời gian có tác dụng bài: phút

(Đề thi số 1)

A. PRONUNCIATION:

Circle the word that has the underlined part pronounced differently from others.

1. A. Washed B. Watched C. Looked D. Closed

2. A. Sugar B. Scared C. Shy D. Surprise

3. A. Late B. Gate C. Hilarious D. Hate

4. A. House B. Hour C. Horrible D. Horror

5. A. Fight B. Sight C. Religious D. Light

B. GRAMMAR and VOCABULARY

I. Give the right size of the words in brackets

1. Her……………………..was excellent (PERFORM)

2. Many………………...... Activities are held every year. (CULTURE)

3. Birthday is a family………………………. (CELEBRATE)

4. The football match was very………………………… (ECXITE)

5. I am………………….. That he won the prize (AMAZE)

II. Choose the best answer to complete the sentences

1, We should have a ……………… check-up every six months.

A. Medical B. Medicine

C. Hospital D. Aspirin

2, tía is ……………… in his medical record at the moment.

A. Fill B. Fills

C. Lớn fill D. Filling

3, They ....................... In that factory since last Monday.

A. Didn"t work B. Worked

C. Haven"t worked D. Work

4, How ……………… are you? 1.5 meter in height.

A. High B. Tall

C. Height D. Long

5, What was ……………… with her?

A. Problem B. Matter

C. Wrong D. Feeling

6, People feel ……………… when they catch the cold.

A. Pleasant B. Unpleasant

C. Pleased D. Unpleased

7, She has a pain ……………… her back.

A. On B. In

C. At D. With

8, I ……………… for class.

A. Am never late B.am late never

C. Late am never D. Never am late

9, That work is good ……………… him.

A. For B. At

C. With D. On

10, The oto is different ……………… mine.

A. With B. From

C. Khổng lồ D. For

III. Make questions for the underlined parts .

1, The Robinsons visited Ho bỏ ra Minh đô thị a few weeks ago.

……………………………………………………………………………………….

2, She bought a lot of different gifts for her friends.

……………………………………………………………………………………….

3, My vacation in Nha Trang was very wonderful.

……………………………………………………………………………………….

4, Lan has hung the poster on the wall.

……………………………………………………………………………………….

5, They ate lunch in a famous restaurant with their friends.

……………………………………………………………………………………….

C. READING: Read the passage & answer the questions below

Yesterday was Sunday. We didn’t work. We all stayed at home. In the morning my father planted some trees and then watered them. He always likes doing the gardening. My mother tidied our house then cooked a good lunch. I watched TV then helped my mother with the housework. I cleaned the floor and dusted the furniture. My brother listened khổng lồ music. In the afternoon one of my father’s friend visited us. They talked and played chess together. My brother pained a nice picture. I learned my lessons. We were busy all day but everybody was very happy.

1. Why did they stay at trang chủ yesterday?

………………………………………………………..

2. What did her father vì chưng in the morning?

………………………………………………………..

3. Did she help her mother with the housework?

………………………………………………………..

4. Who visited them in the afternoon?

………………………………………………………..

5. Were they happy on that day?

………………………………………………………..

D. WRITING

Rewrite the sentences with the same meaning

1. The distance from Ha Noi to nhì Phong is about 100 km

→ It is about……………………………………………………………………………………………………

2. What is the distance between nhì Duong lớn Hue?

→ How……………………………………………………………………………………………………

3. She usually walked to lớn school last year.

→ She used……………………………………………………………………………………………………

4. Although he studied hard, he didn’t pass the exam

→ Despite……………………………………………………………………………………………………

Đáp án và Thang điểm

A. PRONUNCIATION:

1. D 2. B 3. C 4. B 5. C

B. GRAMMAR và VOCABULARY

I. Give the right form of the words in brackets

1. performance

2. cultural

3. celebration

4. exciting

5. amazed

II. Choose the best answer to complete the sentences

1. A 2. D 3. C 4. B 5. C
6. B 7. A 8. A 9. A 10. B

III. Make questions for the underlined parts .

1. When did the Robinsons visit tp hcm city?

2. What did she buy for her friends?

3. How was your vacation in Nha Trang?

4. Where has Lan hung the poster?

5. Who did they eat lunch in a famous restaurant with?

C. READING:

1. Yesterday was Sunday.

2. Planting & watering some trees.

3. Yes, she did.

4. One of her father’s friend.

5. Yes, they were.

D. WRITING

1. It’s about 100km from Hanoi to nhị Phong

2. How far is it from nhị Duong to lớn Hue?

3. She used to walk lớn school last year.

4. Despite studying hard, he didn’t pass the exam.

Phòng giáo dục và đào tạo và Đào sản xuất .....

Đề thi học tập kì 2

Năm học tập 2022 - 2023

Môn: giờ Anh bắt đầu lớp 7

Thời gian làm cho bài: phút

(Đề thi số 1)

A. READING COMPREHENSION:

I. Read the passage và decide if the statement is True or False.

In Britain, the climate is not very good. There are very few hot days & it rains a lot. Because of this, people spend a lot of time at home. Generally, British homes have a lot of furniture in them, carpets on the floors and heavy curtains.

Many houses in Britain are old. Many of them are over one hundred years old. Often, they bởi vì not have enough insulation & the heat goes out through the windows, the doors and up the chimney.

Because of the climate, people in Britain have to send a lot of money on heating. Many houses have special system called “central heating”. The heats all the rooms and, at the same time, heats the hot water. Houses without central heating often have gas, electric or coal fires. The rooms in most British houses are quite small.

New houses are much better. They have two layers of glass in the windows to stop the heat going out.

............. 1. The weather is not very good, so British people spend much time at home.

............. 2. The heat goes out through the windows, the doors & up the chimney.

............. 3. People have to lớn spend a lot of money on heating because the climate is quite bad.

............. 4. Houses without central heating rarely have gas, electric or coal fires.

............. 5. New houses usually have two layers of glass in the windows lớn stop the heat going out.

II. Read the text about Kirsten Dunst and answer the questions that follow.

Kirsten Dunst was born in New Jersey , USA, in 1982. Her acting career began at the age of three when she appeared in her first TV advert. She made her film debut with a small part in Woody Allen’s new york Stories (1989).

In 1994, she got her big break in Interview with the Vampire, performing with famous megastars Brad Pitt và Tom Cruise. Her performance as a creepy kid earned her Golden Globe nomination, the MTV Award for Best Breakthrough Performance and the Saturn award for Best Young actress.

Over the next few years, she started in more hit movies including Little Women (1994), Jumanji (1995), the thắm thiết Get Over It (2001) & Mona Lisa Smile with Julia Roberts (2003). However, her most successful films are the Spider-Man film (2002-2004) with Tobey Maguire, where she plays the parts of superhero Spider-Man’s girlfriend, Mary Jane.

1. When và where was Kirsten Dunst born?

……………………………………………………………………………………………………………………………………

2. What was the first film?

……………………………………………………………………………………………………………………………………

3. What part did she play in Interview with the Vampire?

……………………………………………………………………………………………………………………………………

4. What awards did she win for her performance in Interview with the Vampire?

……………………………………………………………………………………………………………………………………

5. What are her most successful films?

……………………………………………………………………………………………………………………………………

B. WRITING:

I. Make questions for the underlined parts.

1. It is about two kilometers from my house khổng lồ school?

……………………………………………………………………………………………………………………………………

2. He goes to work by car.

……………………………………………………………………………………………………………………………………

3. It took me twenty minutes to lớn walk lớn school.

……………………………………………………………………………………………………………………………………

4. We will go to the Flower Festival in domain authority Lat next year.

……………………………………………………………………………………………………………………………………

II. Complete the sentences with the correct khung of the words in brackets.

1. I love the .......................................... Of folk songs.(PERFORM)

2. We held the Mid-Autumn festivals in ...................................house. (CULTURE)

3. The Thanksgiving is a .........................................festival. (SEASON)

4. He had an accident last week because he drove........................(CAREFUL)

III. Rewrite the sentences, using the words given.

1. The distance from my house lớn Ha Noi is over 20 kilometers.

→It’s……………………………………………………………………………………………………………………………………

2. My brother often watched TV in his miễn phí time last year, but he no longer does it.

→My brother used……………………………………………………………………………………………………………………………………

3. People in the countryside will use much biogas in the future.

→Much……………………………………………………………………………………………………………………………………

4. These flowers are Lan’s.

→These are……………………………………………………………………………………………………………………………………

Đáp án & Thang điểm

A. READING COMPREHENSION:

I. Read the passage & decide if the statement is True or False.

1. T 2. T 3. F 4. F 5. T

II. Read the text about Kirsten Dunst & answer the questions that follow.

1. She was born in USA in 1982

2. It was new york stories.

3. She played the part of a creepy kid.

4. She won the MTV award for Best Breakthrough Performance và the Saturn award for Best Young Actress.

5. Her most success films are the Spider-Man films.

B. WRITING:

I. Make questions for the underlined parts.

1. How far is it from your house to lớn school?

2. How does he go to lớn school?

3. How long did it take you khổng lồ walk to school?

4. When will you go lớn the Flower Festival in domain authority Lat?

II. Complete the sentences with the correct size of the words in brackets.

1. performance(s) 2. cultural 3. seasonal 4. carelessly

III. Rewrite the sentences, using the words given.